Rode en gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert heftiger op (schadelijke) invloeden van buitenaf. Vaak heeft een gevoelige huid een fijne structuur. Een gevoelige huid is vaak ook een droge huid, doordat er geen of een veel dunner beschermend vetlaagje op de huid aanwezig is. Dit laagje houdt normaal de irriterende stoffen tegen. 

Wat zijn de oorzaken van een gevoelige huid?

Er zijn verschillende factoren die een rode en gevoelige huid kunnen veroorzaken. Denk aan huidaandoeningen zoals rosacea, een (over)gevoeligheid voor bepaalde cosmetica, levensstijl (stress, roken, pittig eten en alcoholgebruik), hormoonschommelingen tijdens de overgang, zwangerschap en puberteit, medicijngebruik, weersomstandigheden en erfelijkheid.

Behandeling tegen een rode en gevoelige huid bij Panache in Almelo

Een gevoelige huid kan je een onaangenaam gevoel geven. Je huid kan erg strak aanvoelen, jeuken, prikken, of branden. Vaak ziet je huid er bovendien rood en droog uit, een typisch kenmerk van een verminderde barrièrefunctie van de huid (de buitenste huidlaag). Bij Panache in Almelo weten we hoe we jouw gevoelige en rode huid doelgericht kunnen behandelen. Behandelingen die we veel inzetten bij dit huidprobleem zijn mesotherapie (Skin Booster Repair), chemische peeling (Hydra Soothing Peel) en de Aquatherm facial. Een huidverbeterende behandeling is maatwerk. Daarom kijken we eerst altijd goed naar je huid en bepalen we welke behandeling of combinatie van behandelingen het beste werkt om het huidprobleem op te lossen.

Plan je afspraak in

Een behandeling voor de gevoelige huid is gericht op het kalmeren en voeden van de huid en op het herstel van de beschermende barrièrefunctie. Direct na de behandeling zal je merken dat je huid soepeler en kalmer aanvoelt. Het kan zijn dat er voor een optimaal resultaat meerdere behandelingen nodig zijn.

Wil jij een oplossing voor je rode en gevoelige huid?

Ben je die trekkerige, droge en rode huid beu en wil je nu eens echt wat doen aan het verbeteren van de conditie van je huid? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en maken een behandelplan op maat om je huid weer te laten stralen. Maak direct online een afspraak of neem contact op voor meer informatie.