Semi permanente make-up (SPMU)

Semi permanente make-up (SPMU) is de oplossing om er altijd en onder alle omstandigheden mooi verzorgt uit kunt zien. Het zorgt ervoor dat je je ogen meer kunt laten spreken door er op een natuurlijke manier nadruk op  te leggen door middel van onze eyeliner en wenkbrauwen behandelingen. Middels onze AquarelleLips techniek kunnen we het contour van de lippen weer strakker maken en de kleur er frisser laten uitzien. Voor semi permanente make-up zit je bij Panache op de juiste plek. Wij zijn hierin gespecialiseerd en daardoor inmiddels een begrip in de regio.

Hoe ziet een wenkbrauw behandeling eruit?

De eerste behandeling zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. We starten altijd met een uitgebreide intake waarbij we je wensen uitvoering doorspreken en je de nazorg instructies en behandeling goed uitleggen. Daarna gaan we over op de kleurbepaling. Dit stemmen we af op je wensen en natuurlijk op je huid en haarkleur. Hierna gaan we de vorm bepalen middels een browmapping techniek, hiermee kunnen we de meest perfecte wenkbrauwen voor jouw gezicht bepalen. Zodra de ¨tekening¨ helemaal naar wens is, gaan we over tot het zetten van de SPMU.

Na minimaal 6 weken (maar binnen 3 maanden) kom je terug voor de nabehandeling welke ongeveer 1-1.5 uur duurt. Tijdens deze behandeling bekijken we hoe de wenkbrauwen hersteld zijn en wat we eventueel moeten aanpassen om de wenkbrauwen te perfectioneren.

Resultaat

Enkele dagen na de behandeling gaat de huid in het behandelde gebied wat schilferen. Na het schilferen oogt de kleur veel lichter. Vervolgens zal de kleur langzaamaan weer meer zichtbaar worden. Het eindresultaat is pas na 6-8 weken optimaal. Gemiddeld blijft het resultaat van SPMU 1 tot 3 jaar. Dit is afhankelijk van het behandelde gebied en je huidtype. 

 Wil jij ook meer sprekende ogen, wenkbrauwen en lippen zonder dat je er omkijken naar hebt? Maak dan online een afspraak voor een SPMU-behandeling of boek een vrijblijvende en kosteloze intake in.

Boek nu jouw SPMU-behandeling

Wil jij ook meer sprekende ogen, wenkbrauwen en lippen zonder dat je er omkijken naar hebt? Maak dan online een afspraak voor een SPMU-behandeling of boek een vrijblijvende en kosteloze intake in.

De 5 meest gestelde vragen

Semi permanente make-up is het inbrengen (met een naald) van pigment net onder de onderste laag van de opperhuid (bovenste huidlaag). Semi geeft aan dat het resultaat tijdelijk is. Door invloeden van buitenaf zoals zon, cosmetica gebruik en je eigen huidvernieuwing zal de kleur langzaamaan slijten. Wij adviseren daarom om eens in de 9 maanden tot 1.5 jaar een touch up behandeling te boeken.
Nee…met spmu brengen we schade aan aan het huidoppervlak. Hierdoor hebben we te maken met diverse contra indicaties zoals diabetes, bepaalde (bloedverdunnende) medicatie gebruik en huidaandoeningen/ziektes. Als je zeker wilt weten of een spmu behandeling geschikt is voor jouw dan adviseren we je een vrijblijvende en kosteloze intake te boeken. 
Nee…het is voelbaar maar niet pijnlijk. Voorafgaand aan de behandeling kan de huid voor verdoofd worden met een zalf. Hierna is de behandeling heel goed te ondergaan.
Voor en na de behandelingen dien je zon en zonnebank gedurende 4 weken te vermijden. Zorg dat je minimaal 4 weken van te voren geen chemische peelings meer ondergaat.
Indien het om een wenkbrauw behandeling gaat vragen we om zo veel mogelijke natuurlijk haar te laten staan zodat we dit mee kunnen nemen in de (nieuwe) vorm. Je krijgt dus een epileer verbod 😉
Voorafgaand aan een lippen behandeling adviseren we om extra vitamine (lysine tabletten) te nemen om je weerstand op peil te houden en de kans op en koortsuitslag te beperken.
Voor de eyeliners is het verstandig om een paar weken voorafgaand aan de behandeling geen waterproof make-up zoals mascara te gebruiken. Ook wordt het gebruik van wimpergroeiserum even afgeraden.
Na de behandeling dien je rekening te houden met de nazorginstructies. De belangrijkste zijn:
  • Niet aankomen met je handen.
  • Niet nat maken gedurende 7 dagen.
  • Niks opsmeren! Geen cosmetica en/of vaseline/bepanthen.
  • De rest van de regels zijn na te lezen op het nazorgformulier die je meekrijgt naar huis.
Wij behandelen niet tijdens je zwangerschap of het geven van borstvoeding. Je lichaam en hormoonhuishouding reageren anders dan normaal dus de risico´s zijn niet allemaal bekend. 
Mocht je bovendien als gevolg van het zetten van de spmu een infectie krijgen, dan kan je bepaalde medicatie ter bestrijding van de infectie niet gebruiken ivm de risico´s voor je (ongeboren) kindje. Mocht je tussen de 1 en 2de behandeling achter komen dat je in verwachting bent, geef dit dan zo snel mogelijk door aan je behandelaar en staak de behandeling tot na je bevalling/borstvoeding.

Andere vragen beantwoorden we graag tijdens een vrijblijvende intake.