Acne en vette huid

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Deze huidaandoening kan er bij de een bovendien heel anders uitzien dan bij de ander. Het varieert van enkel wat onzuiverheden tot ernstige ontstekingen. Het is een groot misverstand dat acne alleen bij jongeren voorkomt. Ook op latere leeftijd kun je last hebben van acne.

 

Hoe wordt acne veroorzaakt?

Acne is vrijwel altijd het gevolg van hormonale veranderingen in het lichaam. Deze hormonen (androgenen) zorgen voor een hogere talgproductie en een overproductie van huidcellen op het huidoppervlak. Het gevolg is een vette huid met verstopte poriën, waardoor de talg een voedingsbron wordt voor de P. Acnes bacterie, die zich vermenigvuldigt in de talgklieren. De verstopte poriën raken geïnfecteerd en dit zorg ervoor dat acneverschijnselen zoals rode bultjes of pukkels (rode bultjes met een wit kopje) verschijnen. Bij ernstige acne zien we ook wel diepe cysten.

Behandeling tegen acne bij
Panache in Almelo

Acne kan je best onzeker maken en een flinke impact hebben op je dagelijks leven. Gelukkig is acne tegenwoordig goed te behandelen. Bij Panache in Almelo kunnen we acne doelgericht behandelen. Behandelingen die we kunnen inzetten om een vette huid en/of acne aan te pakken zijn mesotherapie (Skin Booster Acne vitamine A), chemische peeling (Pore Polishing Peel), microneedling (AcneZon) en de Power Retinol en Clear Balance facial. Een huidverbeterende behandeling is maatwerk. Daarom kijken we goed naar je huid en welke behandeling of combinatie van behandelingen het beste werkt om het huidprobleem op te lossen.  

 

Wat is het resultaat van de behandeling?

Direct na de behandeling nemen onzuiverheden en ontstekingen af. Wel kan je huid net na de behandeling nog wat rood en gezwollen zijn. Dit is normaal en trekt vanzelf weg. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

Wil jij een gezonde, stralende huid zonder acne?

Boek dan nu bij ons je afspraak

Wil je van die vervelende acne af en nu eens echt wat doen aan de conditie van je huid? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden en maken een behandelplan op maat. Maak direct online een afspraak of neem contact op voor meer informatie.